Top Down – Rough Roads

Top Down – Rough Roads

Voodoo Doughnut (2017)

Her er det ingen grunn til å fisle rundt grøten; Top Down er noe så prisverdig og sjeldent som et band som tråkker stiene til Dead Moon, altså en hjertelig velkommen nykommer i vår skranglete musikalske verden. Selvsagt scorer de noe lavere enn sine læremestre og mentorer på de to bærebjelkene låtmateriale og nerve (noe annet skulle ha tatt seg ut ettersom DM er like fulle av dét som Obelix var av styrkedråper!), men det borger allikvel for en riktig så fascinerende og akkurat passe skakk halvtime.

Linken til DM er like så åpenbar som den er naturlig ettersom Fred Cole både har spilt inn og produsert denne skiva. Det skinner tydelig igjennom allerede fra avspark med den desperate og jagende Silver Ashes og rett inn i powerpopperlen Gimme Your Luv, som nikker og vinker videre med sine referanser i enda flere retninger.

Trommis Fiona Campbell er det som på det kunstneriske fagspråket kalles durkdreven, med fartstid i riktig så fine band som Vivian Girls og Chain & the Gang, sistnevnte med blant andre Ian Svenonius i startoppstillinga, så hun er definitivt ingen novise. I tillegg er kombinasjonen søndagsskolelærerlook og garagerocktromming en så blank innertier at det er en rein fryd å betrakte. Hun farger låtene til Chuck Struggler og szim med usedvanlig stilsikker pensel, som på den fabelaktige knallperla Shocks & Struts, som er noe av en signaturlåt å regne. Begge låtskriverne er i besittelse av teften for den snertne og spenstige vendingen i powerlandskapet og humøret jages stadig oppover skalaen med denne skiva på. Det skal bli en sann fryd når vinylen dukker opp i postkassen!

Så dersom du ikke allerede har skjønt det er oppskriften for Top Down like enkel som den er briljant: to-tre frontfigurer, to vokalister, to låtskrivere, snappy korte låter og en triggerhappy powertrio som på sitt beste håndterer krutt nok til å bane vei for en imaginær Nord-Norgesbane, noe de oppsummerer temmelig greit selv i låten Primitive and Raw. Det er også spesielt gledelig at det har dukket opp godlåter som Gimme Your Luv og The Tunnel siden ep’en jeg hørte i fjor, noe som gjør at man kanskje tør driste seg til å håpe på enda mer i fremtiden?

CEVBOF sier 7.0 / 9.0