Desertör – Christer’s blues

Norsk rock har det skikkelig fint om dagen. Nye, spennende og ikke minst gode orkestre dukker opp som perler på en snor. Et av disse relativt ferske og spennende banda er Desertör, med base i Fredrikstad. Til høsten kommer oppfølgeren til Vol.1 som ble sluppet i et meget begrenset opplag i 2015, og i disse dager er det mulig å få en forsmak på skiva, i form av singelen Christer’s blues, utrustet med noe såpass fiffig som en Jahn Teigen låt på b-sida!

Vokalist Jon Manstad leverer en hardkokt historie om hockey, karaoke og Christer (som visstnok er Christer Petterson forbundet med Palme-drapet), og han leverer med trøkk og troverdighet. Både musikk og ikke minst vokal gjør det umulig å unngå assosiasjoner til Raga Rockers, men for undertegnede som bare har et nokså perifert forhold til Krohn & co. er ikke det noe problem. Christer’s blues står fjellstøtt på egne ben, for det er rett og slett en sabla stilig låt, og lover riktig så godt for plata som kommer.

B-sida kaster glans over ingen ringere enn Jahn Teigen! Dersom undertegnedes forhold til Raga Rockers er perifert er vel forholdet til Jahn Teigen så godt som ikke-eksisterende. Men det må man si, det er neimen ingen ulåt dette heller, såpass friskt og fint at jeg måtte leite opp originalen. Desertör leverer i samme spirit og åndedrag som de gjør på A-sida, og innimellom på En dags pause får jeg visse assosiasjoner til første Oslo ess skiva, og det er jo ikke det dummeste – da det er den beste plata de har levert, by a landslide som det heter på strilelandet.

Det er rett og slett fint lite å utsette på musikken som strømmer ut av rillene her, men noe må skranglefanter sette fingeren på, og denne gangen blir det produksjonen. Skranglefanter er jo lidenskapelig opptatt av god lyd og fet produksjon, og akkurat her skurrer det bittelitt. Vokalen tenderer mot å bli bittelitt grøtete, og verken gitar eller trommer (kanskje spesielt trommer) låter helt prima ut fra undertegnedes preferanser. Det blir litt lukket eller “hermetisk”, i mangel på bedre begreper

Men, pyttsann – dette er ikke noe å henge seg opp i, musikken er mer enn god nok til å la audiofile bagateller passere. Christer’s blues er kun presset i 100 nummererte ex, så dersom du vil sikre deg en kopi (b-sida er ikke tilgjengelig for strømming) bør du trolig være rimelig rask på lanken (den kan sikkert bestilles via siden deres på Facebook) – for disse vil nok forsvinne rimelig kjapt.