Samleserier – Desperate Rock&Roll – vol 1

Desperate Rock & Roll består i skrivende stund av intet mindre enn 21 volum, og er trolig blant de mer sagnomsuste samleseriene der ute, mer eller mindre offisiell som den er, utgitt på britiske Flame records. De fleste, om ikke alle, er trykket i 1000 ex. og et par av de har blitt litt småkavete å få klørne i, men litt skal man da ha å stri med.

Det er sparsommelig med informasjon om både artister og utgivelser som er satt sammen – liner notes er ikke eksiterende, men musikken taler for så vidt mer enn godt nok for seg selv. Her bobler det over med skranglete og vindskjeive toner fra det glade 50 tallet, og en og annen tidlig 60s låt. Rockabilly, rock&roll,  rhytm&blues, små hint av country etc. – gjerne av det (halv)obskure og tidvis smårabiate og desperate slaget – akkurat slik skranglefanter liker det. Det er uvisst hva som er kildene her, angivelig skal det være originale 45’s, men lydkvaliteten er tidvis noe varierende

Vol 1 såg dagens lys rundt midten av 80 tallet og regnes av mange som den aller skarpeste av volumene, og med kremlåter som I Don’t Wanna Leave Deacon & The Rock ‘n’ Rollers er det ikke vanskelig å høre hvorfor. Det er ikke et eneste dødpunkt å finne, og liker du rocken din halvveis på skjeive, gjør du få eller ingen feil om du går denne serien nærmere i sømmene. Under har vi samlet hele volumet i en youtube-playliste for de som ikke klarer å oppdrive et eks. Serien anbefales på det aller varmeste!