The Black Angels – Death Song

The Black Angels – Death Song

Partisan Records (2017)

 

Black Angels har tatt navnet sitt fra Velvet Undergrounds låt The Black Angel’s Death Song og nå på deres femte lp fullbyrder de altså hele tittelen. Det er blitt hele fire år siden forrige plate, den strålende Indigo Meadow, som bevegde bandet litt ut av det messende dronegitarsoundet som var varemerket deres frem til da og over i en lunere og mindre truende psykedelika med mer kompliserte strukturer og mer rom for orgellydene å boltre seg i. Akkurat det satte ihvertfall denne lytteren stor pris på, selv om det er delte meninger om akkurat den biten.

På Death Song tar de det et lite skritt videre og smelter sammen det gamle soundet med mer grandiost oppbygde låter. Det gjør det litt mer krevende å komme inn på skiva, men det er flusst av intrikate og delikate detaljer som pirrer interessen og som åpenbarer seg mer og mer for hver ny runde plata får. Låter som Half Believing og Estimate, som ved første ørekast høres litt reserverte og anonyme ut, vokser frem til å bli en viktig del av den helhetlige følelsen gjennom plata.

Currency, som har vært tilgjengelig som singel en stund, er en mastodont av en låt og helt selvskreven som åpner.  Selv om den blir servert med rause doser bakgrunnsangst, som seg hør og bør, kan man rett og slett ikke unngå å bli direkte glad av den. Det er så sabla velspilt og utsøkt produsert at det nærmer seg innertieren og når den blir fulgt opp av I’d kill for her med sine reverbtjukke psychgitarer står plata fjellstøtt på et bunnsolid fundament.

Selv om Black Angels aldri ser seg tilbake og blir fullstendig retrospekte har de honet sitt helt eget sound og det er fremdeles ikke fnugg av tvil om hvem som bærer texas-psycharven fra 13th Floor Elevators videre. De kan leksene sine utenat og er gjennomsyret av akkurat det samme stoffet som de gamle heisene er laget av.

Og glem for all del ikke at denne må spilles drithøyt.

CEVBOF psychler inn til 7.0 / 9.0