Los Glurps!! – Stomp!

Los Glurps!! – Stomp!

Soundflat (2017)

El garaje Español trives om dagen

Det gror fint i de spanske garasjer rundt om kring. Landet har blitt et oppkomme av fin skrammel og blant de siste tilskuddene på den stadig voksende stammen av spenstige orkestre finner vi nå også Los Glurps!! fra Valencia.

Selv om bandet er av nyere dato (en singel i baggasjen før denne langspillerdebuten) er musikken godt planta i den klassiske 60s garagen. Fuzz, fett orgel, snotty vokal og frekke dansbare rytmer kan alle krysses av på sjekklisten for ingredienser. De tilfører vel ikke allverdens til vårt skranglete univers, men det er solid og stødig framført, og Te Gusta Lo Que Ves, som betyr noe slikt som “Du liker det du ser” er trolig en vordende klassiker på vorspiel-lister i de 1000 hjem, der den groover avgårde med en sløy og avsindig fengende twangy groove. Kremlåt-stempelet er utdelt!

Los Glurps!! leverer energisk og primitiv garagepunk over hele fjøla, det er absolutt intet å utsette på innsatsen – hør bare på munnspillet i Dentro de ti, forøvrig en cover av In and out med Larry & the blue notes. Foruten denne coveren leverer de en forrykende versjon av Cinderella, eller Cencienta i spansk tapning. Det lukter svidd gummi lang vei, men skal undertegnede være litt kritisk her, så må det være lov å håpe på hakket mer kreativt covermateriale. Har blitt gjort “et par ganger” før, sjøl om de langt på vei presterer her.

Det savnes også litt variasjon og dynamikk i låter – det blir litt mye i samme sporet, men dette berges langt på vei av glitrende Amor Amargo som avslutter den knappe halvtimen Los Glurps!! bruker på å sette skapet sånn i alle fall nogenlunde på plass på debuten. Det skal bli spennende å følge denne gjengen fremover!

CEVBOF fuzzer inn til 6.0/9.0