The Beginners Mynd – Don’t Lose Your Mynd

The Beginners Mynd – Don’t Lose Your Mind

(13 o’ clock, 2017)

Og der fikk Toads of the short forest real konkurranse i å ha laget årets snurrigste psych-perle. Med det coveret bør det ikke komme som noen overraskelse at vi ikke snakker titanofestival-materiale her.

Fullengder-debuten fra Beginners mynd byr på så mange herlige referanser fra det seine 60 tall så vel som 80 tallets Paisley Underground scene at det nesten blir så alt for meget. Men bare nesten.

Hjernen bak Washington D.C. ensemblet heter Dan McNabb, og han har ført samtlige av skivas 10 kutt i pennen. Trioen leverer strøken psych-pop tungt tuftet på Beatles (især John Lennon) og the Byrds – Nothing wrong er det nærmeste undertegnede har hørt en 50/50 mix av the fab four og McGuinn & co. Videre høres ekko av 13th floor elevators, og av senere referanser er det ikke til å komme utenom det aldeles vidunderlige sideprosjeket til XTC, nemlig the Dukes of stratosphear.

Låtene danderes med nydelige gitarer, farfisa, og et kobbel av andre lyder og instrumenter som gjerne forbeholdes musikk komponert med en aldri så liten knert lysergsyredietylamid innabords. Det man antar må være en mellotron på nydelige I’ve seen stars fungerer utmerket som eksempel i så måte. Blant platas sterkeste øyeblikk, sammen med det fantastiske tittelkuttet som åpner ballet. 

Skiva er svært variert, og det er ikke alltid at inntaket av fleinsopp virker like skremmende stort. Den noe streitere I want truth er n perfekt småmoody garagerock-låt der den midtveis agerer som et nyktert innslag i den skakkjørte sausen skiva ellers omgir seg. Vi skal ikke lengre enn til neste Lennon-iske Out of une før vi er både ute på det ene og andre igjen.

Mot slutten serveres det som kanskje er det nærmeste vi kommer en A4-rocker med I am done, men akkurat i det man tenker at hmmm – kanskje skiva egentlig var ganske så streit, så avslutter de det hele med den ganske spaca No expectations, som bare atter en gang bekrefter bandets åpenbare begeistring for Beatles i perioden 1967-1969.

CEVBOF snurrer og svever inn til pene 7.0/9.0