The Len Price 3 – Kentish Longtails

The Len Price 3 – Kentish Longtails

(JLM , 2017)

 

The Len Price 3 fra Kent i England, skal nylig ha fått passet godt påskrevet av “sjefen av Medway” Billy Childish, men bakgrunnen for deres feider skal ikke være fokus her, sjøl om det er vanskelig å komme unna det briljante svaret LP3 gir i åpningslåta Chilidsh Words, en låt som, vittig nok, fint kunne vært ført i pennen av Billy sjøl:

Childish words are all I hear
Floating in the atmosphere
Billy told the writer that we play for the cash
Malicious allegations thru a droopy ‘tashe
You say your motives’s are higher
but I don’t understand
‘Cos you’ve been selling paintings for Fifteen Grand

Briter har vel aldri gått av veien for litt sofistikert og sublim skjitslenging, og LP3 tar tyren ved hornene flere ganger på Kentish Longtails, den femte langspilleren fra trioen som debuterte med Chinese Burn tilbake i 2005.

Det er imidlertid ikke bare geografisk avstanden mellom Childish og alle hans millioner av konstellasjoner og LP3 er kort. Musikalsk opererer de ofte innenfor de samme skjeive rammene, selv om det for denne anmelderen later til at LP3 har et større register å spille på. Det er en mer variert og allsidig utgivelse enn eks Brand New Cage, som går lengre i å rendyrke et bestemt uttrykk. LP3 henter blant annet mye inspirasjon fra 60 tallets modscene i England, hvor eksempelvis en viss affeksjon for the Who virker rimelig åpenbar i refrenget til Start Stop Lily. For de som foretrekker powerpoppen framfor eh mod-pop skal man ikke se lengre enn til You can’t say goodye, hvor tidskapselen heller har tatt oss nærmere 1978 enn 1969. Her er det noe for enhver (god) smak!

Kentish Longtails byr på en fin mix av røffe rockere (Nothing I want og Ride on Coat tails) og det mer poppa og melodiøse, hvor Meaningless Mouth, som et eksempel på sistnevnte, trolig står fram som platas aller fineste øyeblikk. En bittersøt sak med et skoleeksempel av en melodi på hvordan ting skal gjøres – farlig nært den perfekt poplåta. En synd og skam om slikt ikke skal nå ut til de store masser. Paint your picture well føyer seg også inn som en velegnet representant for skivas mer melodiske øyeblikk, hvor det aller meste sitter som en knallert i padden.

LP3 har med Kentish Longtails levert det som fort kan vise seg å være deres beste skive til dags dato. Liker du rocken din skarp og kontant, utført med finesse og fiffigheter vil du finne mye å glede deg over dersom du slenger denne lykkepilla i 12” på tallerkenen din.

CEVBOF lander fjellstøtt på solide 7.0/9.0