Yesterday’s Thoughts – Paper Ship

Yesterday’s Thoughts – Paper Ship

(Trip Records, 2017)

 

Grekerne altså…Hva er det med grekerne og garasjerock???

Yesterday’s thoughts fra Athen står ekstra høyt i kurs hos denne skranglefanten, og i sommer slapp firkløveret sitt fjerde album, uten at dette ble fanget opp her på berget før nokså nylig. Men la det bare være klinkende klart med en eneste gang, dette er det beste de har levert siden legendarisk gode Searchin in shadows, som allerede har fått sin  klassiker-status.

Denne gang serveres 14 killere i garage/psych-landskapet, så nær som alle levert med en nerve og intensitet som treffer solar plexus med en kraft av en annen verden, og primus motor Dimitris Megedisidis snerrer tidvis sine fraser med en fandenivoldskhet som kunne skremt Charon på land. Det er ingen verdens ting som tyder på at dette bandet hviler på sine laurbær når de røsker i gang Paper Ship, hvor 12 av låtene er nye for anledningen, mens to er nyinnspillinger av Faces in the dark og Pretty world of pain fra den usannsynlig friske 7” debuten tilbake i 1999.

Fuzz og farfisa fungerer farlig fett, og det er bare å konstatere at grekerne langt på vei har perfeksjonert sitt sound i det mer moody og psykedeliske farvannet hva garasjerocken angår. Det er nesten umulig å dra fram enkeltlåter i dette selskapet, til de lager de rett og slett for gode låter, men Lonely road, So many faces (hør vokalen!), og det småmørke tittelkuttet kan uten betenkeligheter fremheves foruten de allerede nevnt.

Paper Ship har blitt et eksepsjonelt helstøpt og jevnt album, her er det overhodet ingen farer for skipsforlis, og at årets beste garasjerockplate kommer fra Hellas er ingen overraskelse. Og at det er netopp Yesterday’s Thoughts som står for leveransen er heller ikke særlig overraskende, for de er rett og slett et absurd bra orkester.   

CEVBOF er lettere i fra seg av begeistring når den lander på 7.5/9.0