The Hanging Stars – Songs For Somewhere Else

The Hanging Stars – Songs For Somewhere Else

(Crimson Crow, 2018)

Onde tunger vil ha det til at The Hanging Stars sin andre fullengder ikke er like sterk som debuten Over The Silvery Lake to år tilbake i tid. Det er rett og slett det reneste tøv, den er minst like god, og meget mulig også noen sylvspente boots hvassere.

The Hanging Stars er noe såpass ukonvensjonelt som Californina-aktig folkrock, eller kosmisk amerikansk musikk, fra London! Dette låter definitivt nærmere USA’s vestkyst og 60 og 70 tallets countryrock enn Englands hovedstad, selv om den europeiske identiteten skinner gjennom ved enkelte anledninger.

Gode låter, utsøkte harmonier, og et usedvanlig lekkert dandert lydbilde er regelen mer enn unntaket på Songs For Somewhere Else, helt fra On A Sweet Summers Day stryker deg medhårs fra første sekund.

The Hanging Stars sorterer primært under americana-paraplyen, og da gjerne under samme gren som du finner GospelbeacH, men de danderer også med kledelige innslag av lett psykedelia (Too Many Wired Hours), samt spagetti-westernaktige toner i det som kanskje er skivas høydepunkt, Mean Old Man.

Djupsjon avslutter den kruttsterke A-sida, og gjør dessverre det som et lite antiklimaks, den akustiske låta fungerer som pausemusikk mer enn annet, men heldigvis er det jo en relativt smal sak å lette på både rævva og pickupen for å gå videre med B-sida, som er nesten like stødig som første halvdel..

Honeywater som åpner B-sida er pen nok, men føles samtidig noe uforløst. For You –  My Blue Eyed Son er kanskje det nærmeste vi kommer en streit countrylåt, med høy steelgitarføring og store doser twang. Denne låta gir visse assosiasjoner til The Sadies, og sterkere kompliment er det nesten ikke mulig verken å få eller gi. Hold Out Your Hand treffer ikke helt hos undertegnede, men Dig A Hole med sin raffe vekselbass reiser kjerringa greit.

Det hele hales i land med en liten reprise av How I Got This Way fra første halvdel, før det som kanskje er platas minst spenstige låt Water Song avslutter det hele.

Men alt i alt er dette solide saker, og for fans av Americana-universet bør dette være ganske så aktuell musikk å ha med seg inn i påska.

CEVBOF drømmer inn til 6.5/9.0