The Connection – Wish You Success

The Connection – Wish You Success

(2WinDisc, 2018)

Det er noe aldeles forfriskende med låtskriverduoen Brad Marino og Geoff Palmer; drivkraften i uimotsåelige The Connection, som med den svært sympatiske albumtittelen Wish You Success gir ut sitt sjette, eller tredje studioalbum, alt etter hvor strengt man skal definere nettopp studioalbum.

Det er imidlertid umulig å være streng med innholdet på Wish You Success, til det har Marino og Palmer for mange gode knep og hooks på lur. 11 låter som tar for seg det beste fra rock&rollens glansdager på 50 og 60 tallet, danderes med de fiffigste powerpoptriks, små hint av punk, og sogar en seriøs countryflørt i titteltkuttet, glir ned temmelig friksjonsfritt. Flere ganger har undertegnede tatt seg i å tenke at The Connection må være kjærlighetsbarnet til The Beatles og Ramones; en helt uovertruffen melodisk sans levert med kraft, snert og finesse.

Utmerkelser innen originalitet og innovasjon er nok ikke hva The Connection sikter mot når de kickstarter med boogierockeren You Know, og det vanker neppe noen Nobelpris for lyrikken i Checking, men dersom det eksisterte en tilsvarende pris for stødig håndverk i bruk av kvintsirkelen, hadde Marino/Palmer allerede hatt minst ei hånd på pokalen. Det er rett og slett uforskammet fengende det som triller ut av rillene, og selv om det ikke finnes én akkord her du ikke har hørt en milliard ganger før, så låter det allikevel udiskutabelt lekkert. Undres forøvrig på om det bare er undertegnede som hører flere likhetstrekk med Neil Young sin Winterlong i nevnte Checking?

Bandet har funnet en oppskrift som de vet å følge, og som de behersker med utsøkt fingerspitzgefühl. De er rett og slett durkdrevne i gamet blitt. Det er ytterst sjelden det ikke er full tenning hos undertegnede, men småtraurige Heaven&Hell er ikke 100% patent, her blir det litt for sidrompa og “dans på lokalet” til at halen logrer helt og holdent, og skivas to siste kutt er ikke like kruttsterke som de to i motsatt ende av skiva. Men herreguden, dette er ei glaplate til å bli glad i, av og med.

CEVBOF gliser fra børjan til slutt og lander på en sterk 6.5/9.0

Plata hanker du her, og det gjør du vel, sant?

http://soundflat.de/shop/shop.cfm?artnr=25015&start=0&ba=all&CFID=a2320307-ace2-4325-a5c1-c69a5f3ea5ce&CFTOKEN=0