Les Concordes – Carrément peut​-​être

Les Concordes – Carrément peut​-​être

(Time for Action, 2018)

Det er få ting som er mer stas enn å bli tatt fullstendig på senga av ei plate fra et band man ikke engang har hørt om. Det var nettopp det som skjedde da den kroniske nysgjerrigheten til undertegnede fikk for seg å finne ut hva i all verdens navn og rike fransk/belgiske Les Concordes holder på med.

Det viste seg rimelig raskt, som i sekunder ut i åpninsglåta Home Again at det er temmelig utsøkt powerpop som er geskjeften til trioen. Dette er som å sette seg på første reise tilbake i tid, nærmere bestemt siste halvdel av 70 tallet når fantastiske band som The Real Kids, The Nerves, Flamin Groovies og The Poppees herjet hitlistene. Eller herjet i alle fall.

Platas to første kutt har trolig samme effekt som et brett prozac, for dette er virkelig lyden av ei lykkepille i 12 tommers format. Livsbejaende powerpop med melodier smidd etter alle kunstens regler, så fengende at man mistenker at de nylig har møtt Alex Chilton i et veikryss, om ikke i Mississippi, så kanskje Memphis, og lært en og annen hemmelighet.

Tidivs trykker de litt hardere på både fuzz og fartspedal og beveger seg tettere opp mot et noe mer rocka & punka uttrykk, som raffe Loneliness er et eksempel på. Det fungerer ganske så greit det også, selv om de er aller best når de ligger tettest på poppen. 

Alt holder ikke like knakende nivå, et par av låtene sorterer snarere i “grei nok” enn “essensiell powerpop-perle” båsen, og Lovin you (takes all of my time) blir et lite antiklimaks. Diksjonen på de engelskspråklige (noen er på fransk) låtene er heller ikke plettfri, men det gjør gjerne det hele enda mer sjarmerende for de av oss som omfavner det uperfekte.

Om ikke de skarve 300 eksene denne lille rakkeren er trykket opp i ikke forsvinner rimelig kjapt fra hyllene fatter denne anmelderen fint lite. Skiva er dessuten ikke tilgjengelig på strømmetjenester, og bare et lite utvalg er å høre på bandcamp. Enda en knakende god grunn for å rydde plass til denne i Kallaxen din.

CEVBOF jubler inn til enda en kruttsterk 6.5/9.0

Heldigvis for deg har vi gjort det til en smal sak å hanke denne før det er for seint:

http://soundflat.de/shop/shop.cfm?artnr=24934&start=0&ba=all&CFID=142205af-0b1b-4ff3-a515-589ba14ae2a0&CFTOKEN=0