The Jack Cades – Music For Children

The Jack Cades – Music For Children

(Dirty Water, 2018)

Fra en av våre favorittlabler kommer her en debutplate levert av et knippe veteraner, med ekteparet Mike og Elsa Whittaker i front. The Jack Cades består av folk med fartstid fra Thee Vicars, Groovy Uncle, Baron Four, Masonics, Wildebeests og Mystreated og The Missing Souls for å nevne noen. En helt grei CV der altså.

Du skal heller ikke mange nanosekundene ut i åpningslåta Big Fish før du skjønner at dette er en gjeng som både har hørt og spilt sine saker når det kommer til stil- og treffsikker 60tallsinspirert beat og rhytm&blues. Det låter erkebritisk, og å tenke i baner av tidlig Rolling Stones og Pretty Things er nok neppe total skivebom. 

The Jack Cades banker gjennom åtte låter på 22 minutter, alle med beina solid planta i nevnte beat og r&b landskap, og spisskompetansen på området skinner gjennom hele plata. Det sagt, så mangler det gjerne litt på låtene for å inneha det lille ekstra, men med You’ve seen it all hvor både melodi og ikke minst gitar stråler, treffer de bulls eye så det holder. Et par låter til av dette kaliberet eller i det hele tatt bare et par låter til , som kunne pushet spilletiden oppunder halvtimen hadde løftet denne litt for korte debuten enda et lite hakk. Men for all del, de drøye tjue minutta vi får med The Jack Cades er veldreide saker.

CEVBOF groover inn til en stødig 6.0/9.0

Plata hankes her:

https://www.soundflat.de/shop/shop.cfm?artnr=24980&CFID=f6cb214b-6991-435a-bfa9-fd583e3ed87d&CFTOKEN=0