Dee Rangers – All You Need Tonight

Dee Rangers – All You Need Tonight

(Low Ipmact, 2018)

Det viktigste først. Denne skiva er kun trykket i 500 eksemplarer og er i ferd med å bli utsolgt over alt, så før du leser videre; hank plata før det er for seint. Du kommer garantert ikke til å angre!

Å være et av Sveriges aller beste garagerock-band kan faktisk være en utakknemlig jobb en gang i blant. På samme måte som en haug med norske langrennsløpere (bedre enn alle svenskene skiløperne) havner i skyggen av de største norske stjerner, har kanskje Dee Rangers (svært ufortjent) havnet litt under radaren hos enkelte, og ikke fått like mye oppmerksomhet som for eksempel The Strollers, The Maharajas og The Nomads. Det må det bli slutt på! 

For svenskene leverer faktisk med All You Need Tonight sin syvende langspiller! Og ikke bare er den alt jeg trenger i kveld, den har vært alt jeg har trengt siden den ble sluppet for en måned siden. Akkurat bra og avhengighetsskapende er denne lykkepilla i 12” format.

Å kalle kvartetten fra Stockholm et rent garagerock-band blir dog i overkant snevert, for her får vi solide doser strøken powerpop (I want a girl like you og ikke minst det-som-burde-vært-en hit I’m your fool), og ikke så rent lite pubrock med på kjøpet, både It won’t be long og Like she don’t care er representanter for sistnvente. Referansene er 60tallet, samt 70 tallets powerpop/pubrock, og da især det melodiske håndverket, som er utført med nennsom fingerspitzgefühl – tekstene er nok ikke noe man ville blitt tatt opp til skrivekunstakademiet for å ha ført i pennen, men det funker perfekt til sitt formål. Låtene er på randen av sjokkerende gode, og det later til å ha vært en usedvanlig fin stemning i studio under innspillingene, bandet viker å storkose seg, og dette smitter ganske effektivt over på oss som lytter.

Dee Rangers deler ikke bare plateselskap med nevnte The Strolles og Maharajas, det er også et musikalsk slektskap der, så nært at det grenser til innavl. I’m going home ville aldri føltes malplassert på en av The Strollers sine to fantastsike skiver, og Gotta have a good time er pop som lett kunne passert på Yesterday always knew med Maharajas.

Skal det pirkes i noe som helst på denne skiva, så kan det være at B-sida er et litt hestehode svakere enn A-sida, men det er langt fra sikkert at det er tilfelle.

Dee Rangers har i alle fall prestert det kunsstykket etter å ha vært i gamet i over 20 år å levere det som her og nå føles som en bestenotering, til tross for sylskarp intern konkurranse. 13 låter, hvorav 12 egenkomponerte og en Flying Burrito Brothers cover utgjør det som med en usannsynlig høy grad av sikkerhet blir å finne igjen på Topp10 lista til Skranglefantene i Desember!

Løp och kjöp enten her:

https://deerangers.bandcamp.com/releases

eller der:

https://www.soundflat.de/shop/shop.cfm?artnr=25316&start=0&ba=all&CFID=a203a6d8-9b60-4324-bd1b-3787b3d47198&CFTOKEN=0

CEVOF jubler inn til 7.5/9.0