The Kryng – Don’t Dig These Modern Times

The Kryng – Don’t Dig These Modern Times

(Teen Sound, 2018)

The Kryng, med base i Meppel – det er I Nederland om du skulle være i tvil, hvilket jo vil være helt naturlig, gav i april ut sin andre fullengder, uten at de 300 eksemplarene Teen Sound har trykket skiva i ble revet vekk fra hyllene første uka. Egentlig ganske rart, for dette er til tider svært så fornøyelige saker.

Don’t Dig These Modern Times, tittelkuttet som åpner skiva, og som ligger veeeeldig tett opp i gata til Billy Childish/Len Price 3, kan gjerne tolkes som at The Kryng i stor grad lengter tilbake til gamle dager, og da især det gyldne 60 tallet, og ikke minst britisk 60s; Come & go kunne jo nesten vært en Kinks-låt.

Garage, mod, beat og lett psykedelia utgjør det meste av beholdningen, og foruten de allerede to nevnte låtene serverer de en fullslepen diamant av ei låt i Someone from the past, ei låt som er så skrekkelig god at den langt på vei rettferdiggjør plata aleine.

Platas sterkeste kort er at de 12 låtene byr på et relativt stort spenn, og i Where things come from er det faktisk noen små, dog veldig små, hint av – tro det eller ei Nirvana, og da Kurt Cobain sitt, ikke 60tallsutgaven i dette tilfellet. Så denne anmelder tør saktens påstå at det faktisk også finnes elementer av grunge og indierock å høre hos disse hollenderne.

Noen låter har et snev av dusinvare over seg, aldri dårlig, men ei heller noe for historiebøkene. Uansett, platas sterkeste kutt er imidlertid så sylskarpe at når The Kryng klarer å levere en fullengder der brorparten av låtene holder et slikt kaliber, ja da kommer de saktens til å spise kirsebær med hvem som helst.

Plata hankes her:

https://www.soundflat.de/shop/shop.cfm?artnr=25261&start=0&ba=all&CFID=788c7198-86cc-4a31-9a4a-15229697960a&CFTOKEN=0

CEVBOF lander på en mææget anstendig 6.5/9.0