The Creation Factory – The Creation Factory

The Creation Factory – The Creation Factory

(Lollipop, 2018)

Og Grammy, Spellemannsprisen og hele bøtteballetten av priser for “Mest autentiske 60s garagesound i 2018” går til….The Creation Factory. For LA bandet, hvis besetning inkluderer folk fra meget habile Mystic Braves har levert en debutskive som er så stilisert og gjennomført, helt fra forsidebildet på coveret, via den kirurgisk presise produksjonen og ikke minst låter, at det er som å stille klokken 52 år tilbake i tid når nåla treffer rillene.

Garage, psykedelia, rhythm & blues, beat og mod – det er det hele, verken mer eller mindre. Men dette utføres med en så til de grader sjangerforståelse av det de holder på med, at da I don’t know what to do, forøvrig blant skivas mest veldreide og snotty kutt, sto på i bakgrunnen forleden, ble undertegnede i stuss om hvilket Nuggets-band som sto på. Akkurat tett opp mot glansdagene fra midten av 60 tallet låter det. Noen lette Stones-vibber gjør seg også gjeldende Girl You’re Out Of Time, enda ei låt verdt å framheve. Man kan imidlertid saktens spørre seg hvor mange Gloria-pastisjer verden trenger, men I want to be with you, slår langt på vei fast at vi også trengte The Creation Factory sin.  

Det er i det hele og det store fint lite å utsette på denne skiva. Det skorter muligens tidvis litt på låtene, men det er jevnt over svært så bunnsolide saker, og der mange album har en lei tendens å dabbe utover B-Sida, makter The Creation Factory å holde den interne kvalitetskontrollen nogenlunde i  sjakk, selv om Hallucination Generation som avslutter det hele ikke akkurat er en inntertier.

Uansett, dette er en definitiv løp&kjøp plate for deg som har Nuggets-samlere og Back From The Grave stående i hylla, og dersom dette skulle være upløyd mark for deg, kan The Creation Factory være den perfekte inngangsporten til en verden av fantastisk skattkiste av musikalske edelstener fra garagerockens vugge.

Du kan hanke den her:

https://www.soundflat.de/shop/shop.cfm?artnr=25086&start=0&ba=all&CFID=cbeff5f2-1edd-4af4-aa90-3d9a902ae01d&CFTOKEN=0

CEVBOF fuzzer, snurrer og svever inn til en klokkeklar 7.0/9.0