Lasso Spells – Bohemian Mechanics

Lasso Spells – Bohemian Mechanics

(Casa de Lasso, 2018)

Få ting er mer fornøyelig enn å bli tatt på senga…Akkurat det er det Brett Dudash har gjort med oss med sitt Lasso Spells, som forøvrig allerede har ei plate i kofferten fra før. Vi skranglefanter er imidlertid ofte relativt treige på avtrekkeren, og har først nå fått med oss dette oppkomme av kreative innfall, men vi sier bedre seint enn aldri!

Lasso Spells, med base i Nashville, henter sin inspirasjon fra garagerock, 60s/70s psych, et og annet element av surf, kanskje en liten dært Byrds, og marinerer det hele i en salig velsmakende saus av fuzz og twangfulle gitarer. Ikke veldig enkelt å komme med umiddelbare sammenligninger med det musikalske landskapet Lasso Spells har lagt seg i, men vi er vel ikke heeelt på jordet om vi tenker litt i baner Baby Woodrose og The Dolly Rocker Movement.

Bohemian Mechanics følger på ingen måte noen A4-mal, og spriket fra groovy og riffbaserte Be What You Want som kickstarter skiva ti langt mer sedate og lett psykedeliske Yeah Right er relativt stort og samtidig ganske så representativt for skivas 10 kutt, selv om de roligere låtene er i flertall. Låtene er av typen som trenger noen runder for å komme under huden på lytteren, men gir du skiva tilstrekkelig med tid og oppmerksomhet kan det fort tenkes at Brett og hans tidvis hypnotiserende gitartoner vil brenne seg fast i hjernebarken og forbli der.

Skiva mangler imidlertid en kremlåt eller to for at det skal snuses på edelt metall når status gjøres opp i Desember, vi skulle gjerne hatt et par tighte rockere til i samme leia som nevnte Be What You Want. Det sagt, om du har sansen for gitarbasert rock og psych med en litt sånn halvdunkel twist, og en hang for de som henter sin inspirasjon fra 60 tallet, så vil du kunne finne mye fint her. Og åpningslåta er en vinner!

CEVBOF snurrer inn til en meget sterk 6.0/9.0