The Reverberations – Changes

The Reverberations – Changes

(Beluga, 2019)

The Reverberations har valgt å kalle åpningslåta på deres andre fullengder for Footsteps, og ikke vet vi hvem sine fotsteg det dreier seg om, men om det er en musikalsk referanse ute og går i tittelen, så kan vi slå fast med rimelig stor grad av sikkerhet at i alle fall noen av stega må være John Lennon sine. Og Beatles. For dette er tidvis så steike drygt nær fab four anno 1966-67 at det faktisk er vanskelig å ta stilling til om det bør bejubles eller anses som reinspikka tjuveri. Vi lar selvsagt tvilen komme tiltalte til gode, og omfavner Changes mer eller mindre betingelsesløst. Det skal vel ikke stikkes under stol at det tidvis muligens vanker noen vage ekko av Pink Floyd her også, men heldigvis fra den tida de var et bra band – ja, 1967 det også.

Portland-gjengen har altså skrudd opp Psilocybin-o-meteret et lite hakk fra debuten fra 2016, og låttitler som Green Mushrooms og Alice Dee er neppe tatt ut fra løse luften, for å si det sånn, eller kanskje det er akkurat det de er? Et slør av østlige vibrasjoner preger flere av låtene på skiva, og soppene i Green Mushrooms er neppe kantareller.

Dave Berkham & co er aller best når 60s pop-psychen reindyrkes, og melodier og låtskriving står i fokus framfor mer jam-pregete partier,  som i aldelels vidunderlige So Strange, og den besnærende Dreamcatcher. I Left behind går tankene innledningsvis i retning Love og Signed D.C. – ikke det verste stedet tankene kan fare hen, men låta endrer både tempo og karakter relativt kjapt, uten at det gjør det verre av den grunn. Tittelkuttet som følger hakk i hel fortoner seg som et ørlite antiklimaks og oppleves som et lite hvileskjær og er faktisk blant skivas mest anonyme kutt.

What Can I do? har et noe mer folksy og jangly preg over seg, og det hadde ikke vært denne anmelderen imot å få servert et knippe låter til smidd over denne lista. Når det er sagt, så er Changes overhodet ikke noen far-out mindblowing psykdelisk syretripp av gigantiske dimensjoner, til det skriver rett og slett Dave Berkham for fengende og snappy låter. Og de har med Changes levert noe som meget mulig blir å finne på Topp10 når status gjøres opp for 1967, nei 2019, i desember.

Det er forøvrig absurd å tenke på at Beatles solgte millioner eksemplarer av sine skiver for 50 år siden, mens denne lille juvelen er trykket i skarve 500 eksemplarer, og kjenner vi tilstandene sånn nogenlunde rett, blir den dessverre ikke utsolgt på sleppedagen akkurat.

Løp og hank her:

https://belugarecords.bandcamp.com/album/the-reverberations-changes

VOX-o-meteret lander på en kruttsterk