The Night Times – Here we go

The Night Times – Here we go
(Outro, 2019)

For de av oss som lukta lunta i fjor høst da singelen I don’t mind ble sluppet i et relativt beskjedent opplag kommer det ikke som noen stor overraskelse at The Night Times virkelig setter skapet på plass i garasjen når debutplata Here we go ser dagens lys. Snakke meg om fin frisk ungdom som vet å skru fuzzen til 11, og banke ut snotty og autentisk 60s garage pawnk som sakset ut fra Back from the grave og Pebbles samlerne. Herre min tid! The Night Times leverer en halvtime så nært garage-nirvana det er mulig å komme i 2019.

Fra første fraspark i Never Blue skjønner vi at sekstetten har gjort hjemmeleksa rimelig grundig. Her sitter absolutt alt som den berømte pinnen i kuskjiten og det dunster en eim av kommende klassiker fra første anslag på fuzzen. Det tar ikke mange sekundende før farfisaen er der også, og ørene marineres i godlyd. Om autentisitet og fingerspitzgefühl hadde vært en olympisk øvelse, ville med høy grad av sannsynlighet gullet tilfalle The Night Times.

Der The Mystery Lights har valgt å bevege seg i den mer psykedeliske og eklektiske varianten av garasjerock er The Night Times strammere og mer konsis i regien, her hamres det ut den ene fuzzpunkeren etter den andre, og hvileskjærene er få, om noen. Suverene I don’t mind har lagt i heavy rotation bunken siden den dumpet ned i postkassen hos denne skranglefanten, både med og uten pic sleeve, og både den og b-sida Angel of love er å høre igjen på Here we go.

Midtveis finner de også plass til en instrumental-låt i Go mental før de tar en snarvisitt over i et småskittent og rufsete r&b landskap i sjarmerende Charmed, før de igjen klamper fuzzpedalen i bånn og serverer det ene kremmerhuset etter det andre på b-sida, hvor både låter og intensitet holder et rimelig skyhøyt nivå.

Her er det søren ikke mye å trekke – til å være en debutskive er dette helt ellevilt bra. Hoppalong jubalong for en fuzzfest for øret! Førsteopplaget på 250 eksemplarer er long gone, og repressen på 1000 bør ryke rimelig kjapt den også, for dette lukter edelt metall når status gjøres opp i desember. Om noe skulle være uklart; FÅ I HUS!!!

VOX-o-meteret  lander på en soleklar