Gin Lady – Tall Sun Crooked Moon

Gin Lady – Tall Sun Crooked Moon

(Kozmik, 2019)

La gå at Neil Young & Crazy Horse tidvis lusker i overkant mye på Gin Lady sin femte langspiller. La gå at de har drøvtygd og fordøyd usannsynlig mye Laurel Canyon, Grateful Dead,GospelbeacH og det meste som kan krype og gå av velkjent og obskur amerikansk 70s countryrock når de gikk i studio for å spille inn Tall Sun Crooked Moon. Det er så alt for lett å tilgi når resultatet blir så feiende flott og behagelig som dette.

Skivas fire første spor er på randen av sjokkerende gode, der de veksler mellom tungt inspirert Crazy Horse kjør i Everyone Is Love, via en leken og lettbeint countryrocker som lett kunne vært ført i pennen av Brent Rademaker, før de knaller til med det som lett kan stå igjen som en av årets fineste låter, den helt ut-av-kroppen fantastiske The Darkest Days Of All Time – en låt like vakker som tittelen er dyster.  The Visit gjør enda en snarvisitt innom Neil Young og hans Like A Hurricane, men vi godtar den også – sjøl om de tøyer kopistrikken lovlig langt akkurat her.

Det skal dog sies at siste halvdel ikke er like sylskarp i kantene som a-sida, men også her skjenkes vi en og annen smaragd av ei låt, ikke minst i Into The Wasteland med sine uimotståelige gitarer, og hvor vi også mener å plukke opp noen likheter med våre egne El Cuero, i alle fall før sistnevnte rota seg bort i prog-lignende fjas.

Produksjonen er upåklagelig utført, og instrumenteringen aldeles utsøkt der du nærmest marineres i varm vellyd fra steelgitarer, og vokalen, og ikke minst uttalen, til Magnus Kärnebro er helt på høyde med det beste fra utlandet. Resten av bandet gjør også sine saker på forbilledlig vis, og harmoniene er som sakset ut fra 70tallets første halvdel. 

Dreiningen Gin Lady har tatt på denne skiva er en kurs denne anmelderen setter stor pris på. Der de tidligere var mer i sporet til Faces, Cream og kanskje også Stones, har de nå funnet et musikalsk landskap de åpenbart behersker til fingerspissene, og hvor de også virker å trives svært godt i. Tall Sun Crooked Moon står som foreløpig bestenotering fra svenskene! Og med skarve 500 eksemplarer å oppdrive på propert format bør du være om deg om du skal ha denne på snurra di. 

Vox-o-meteret klemmer til med en stødig