Jonathan Pushkar ‎– Straighten up

Jonathan Pushkar ‎– Straighten up

(Jem, 2019)

23 år gamle Jonathan Pushkar pirret øregangene våre med noen veldreide singler tidligere i år. Søtladen, naiv og sjarmerende (power)pop i The Girl Next Door og Isabella gjorde sitt til at vi så fram til debuten skulle komme, til tross for noen litt tvilsomme musikkvideoer. Debutplata Straighten up består av 10 låter som tikker inn på halvtimen. Det er betryggende og deilig å konstatere at håndverket “god låtskriverkunst” ikke har gått av måten, snart 60 år etter at Beatles mer eller mindre oppfant moderne popmusikk.

Pushkar finner ikke opp nytt krutt på sin debutplate, allikevel er den kruttsterk. Her finnes ingen akkorder, takter eller harmonier du ikke har hørt før, men Pushkar har en meloditeft og sans for smarte akkordprogresjoner, som det rett og slett lukter svidd av. Foruten de nevnte singlene, som begge er helt fenomenale, marinert i jangly og smakfulle Rickenbackers, treffer Pushkar innertieren i Hackensack, hvor han kan minne litt om Fountains of Wayne, som faktisk tidvis har litt av den samme magiske touchen hva fengende melodier angår. Smile er enda et sjarmerende øyeblikk, og vi tar oss i å tenke at det er jo riktig så koselig i selskap med Pushkar og hans enkle og smått naive univers, hvor mye handler om det motsatte kjønn – ikke så rart, fyren er jo knapt kommet gjennom puberteten. 

Et par låter faller litt igjennom og blir noe enkle og anonyme, men her finnes ikke et eneste svakt øyeblikk. Vi savner bare enda flere magiske hooks og melodier slik han tryller fram på de skarpeste øyeblikkene. 

Det skal bli spennende å følge Pushkar på sin ferd i å gjøre pop great again. Han er i all fall meget godt i gang. 

Vox-O-meteret lander på en sterk og stødig