Reno Bo – You Can See It All From Here

Reno Bo – You Can See It All From Here

(You Are The Cosmos, 2020)

Som en slags hybridløsning av Tom Petty og Matthew Sweet disker Nashville-baserte Reno Bo opp med riktig så delikat pop på sin tredje langspiller. Det er vel såpass med futt i flere av låtene at vi nok kan tillate oss å putte merkelappen powerpop på skiva, og trolig komme minst like greit fra det som hovedpersonen selv.

Det starter dog noe svevende og asbtrakt i den drøyt minutt lange “harmonier fra det ytre rom” aktige Phantom Anthem. Javel? Er vi der ja? Men heldigvis, Baby Blues tar oss fot ned igjen på bakken og er intet mindre enn en pop-juvel av de sjeldne. Second to last kunne med litt mer twangy produksjon glidd rett inn på noen av Jayhawks beste skiver tilbake på 90 tallet, og det er flere americana-vibber å plukke opp, bl.a. på behagelige og sedate Old Glories

Så kommer platas sjokk; Take Cover (mer eller mindre pun intended!). Hva i himmelens navn skjedde? Synther og saker, som sakset ut fra den guffne delen av 80 tallet. Å si at undertegnede reagerte med sjokk og vantro under første snurr er en underdrivelse av dimensjoner, og det ble rynket ganske så kraftig på nesetippen. Men jaggu har ikke denne låta vokst rimelig kraftig på denne skranglefanten, og en cheesy produksjon klarer ikkje skjule den gode låta som ligger i bunn, og på toppen av det hele føles denne computer-fiserte låta pluteslig helt innafor. 

Kontrasten blir stor til bluesy og instrumentale Houdini in Reverse som sender tanker i retning Chitlins Con Carne slik Junior Wells freste til på Hoodoo Man Blues fra 1965. Et groovy og pent intermezzo sånn halvveis ved endestasjonen. 

Reno Bo har spart de svakeste låtene til slutt, den lett Neil Young møter Alice in Chains sin Down In a Hole– inspirerte Time Again Tomorrow og tittelåta som avslutter skiva, er platas minst inspirerte minutter for undertegnede, uten at det på noen som helst måte er direkte svakt. 

Plata er utgitt i skarve 250 eksemplarer og har dessuten to låter ekstra i forhold til strømmeversjonen som er utgangspunktet på vår anmeldelse, og vi kan ikke annet enn å anbefale alle med en forkjærlighet for stødig og ærlig pop å hanke ett av de 249 teoretisk mulig tilgjengelige eksemplarene. 

Du kan hanke den her.

VOX’n lander på en ganske så solid