Cousin Caterpillar – Every Creature

Cousin Caterpillar – Every Creature

(Pure Lust Productions, 2020)

Helge Waaler..Helge Waaler…..Hmmm, ekke det noe halvveis kjent med det navnet? Joa, jaggu! Astroburger, for fanden! Blant norsk popmusikks aller fjongeste og fineste orkester gjennom en årrekke, med flere suverene utgivelser på samvittigheten, og forventnings-barometeret skrus umiddelbart i taket. Og pop, med i alle fall én sylvspent boot i americana, er det som serveres fra Waaler i hans nyeste prosjekt Cousin Caterpillar også.

Med seg har Waaler bl.a. Maya Leween og Johanne Setsaa som deler broder…ehh søsterlig på vokalen, noe de gjør på aldeles utsøkt vis, Geir Stadheim fra nettopp Astroburger, og mange andre åpenbart flinke folk som sammen håndterer et kobbel av instrumenter, hvilket bidrar til et upåklagelig behagelig lydbilde. For eksempel i det vakre, men på randen av for søte tittelkuttet, som sendte tankene i retning Dinosaur Jr sin delikate Never Bought It fra undervurderte Hand it over. Til tross for at Every Creature har en tekst som lukter mer av bedehus enn fuzzpopen til J Mascis. Blir ikke helt klok på lyrikken akkurat her. 

Åtte kramgoa låter, hvor den ene besnærende, delikate, melodien overtar stafettpinnen fra den forrige er beholdningen, med tekster som tar opp store og viktige spørsmål, som i City Planning, hvor byplanlegging i Oslo settes på agendaen (kan den byen egentlig bli styggere enn den allerede er?), samt i The Year They Killed The Radio, som tar opp hvor kjipt det ble med radio etter at DAB overtok for FM-båndet. Alle som har prøvd å finne glede i Radio Rock, Vinyl og Retro kan nok lett relatere seg til dette. 

Platas største svakhet er rett og slett at den etterlater lytteren med et brennende ønske om mer! Åtte låter føles litt knapt når det er snedden pop, og ikke zzzznorkende progrock, som står på menyen – det finnes ikke hvileskjær og halvgode låter her, men om vi skal pirke i noe, så er ikke Hey. Mr Smart en innertier. Hadde Cousin Caterpillar skjenket oss to-tre låter til av samme kaliber hadde vi gjengjeldt tjenesten med å tweake VOX’n enda et hakk opp, men vi holder litt igjen, så kanskje vi får 10 perler ved neste korsvei. 

Om du verdsetter god pop med delikate melodier og ditto framføring vil du finne veldig mye å glede deg over her. Skiva er ute på LP på knakende flotte Pure Lust Prodductions og det er egentlig ikke annet å gjøre enn å sette av noen cm i kallaxen din til Cousin Caterpillar. Bør finnes i alle møblerte hjem. Den finnes nemlig ikke på sånne nymotens strømmetjenester, så du lyt beint skafe deg et fysisk eksemplar skal du få nyte denne godsaken.  Men YT bør på en smakebit, om ikke annet. 

 

Skiva kan f.eks. hankes her, eller der.

VOX’n gir en kruttsterk