Fræddasbunken 22.1.21

The William Loveday Intention – Blud Under The Bridge (LP)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår venn Billy fortsetter å hamre ut kvalitets-skiver under Thw William Loveday Intention navnet, og Blud Under The Bridge er vel sånn ca fjerde utgivelse til nå, på omtrent like mange måneder, om ikke færre. Vi er fortsatt i det mer folksy hjørnet av den karakteristiske Medway-garagen til Billy, men Blud Under The Brdige byr også på litt mer soul-inspirerte toner histen og pisten. Dylan lusker forsatt i korridorene, og covres sogar denne gangen også, i en absolutt innafor versjon av A Simple Twist Of Fate. Blud Under The Bridge er muligens ikke heeeelt der oppe med de foregående, men det er fortsatt potente saker fra evig unge og ultraproduktive Billy.

 

Club Scout Bowling Pins – Heaven Beats Iowa (7″)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apropos ultraproduktiv. Robert Pollard har vel minst like mange jern og utgivelser i ilden som vår venn Billy, og denne fræddan dukka det opp enda en utgivelse og enda et (for denne skranglefanten) nytt orkester på Pollards CV; Club Scout Bowling Pins. 6 låter gjøres unna rimelig kjapt og greit, og det er vindskjeiv, skranglete og sjaremerende lofi-pop denne gangen også. Surprise surprise! Ikke nødvendigvis noen låter som går ned i Topp500 Pollard-låter her, men Heaven Beats Iowa er muligens en kandidat. Den var knakende!

 

Electric Looking Glass – Purple, Red, Green, Blue & Yellow (Digital single)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om ikke coveret til Electric Looking Glass sin første smakebit på den kommende fullengder-debuten skulle være en giveaway, så kan vi røpe at vi snakker tung (kanskje i overkant?) Beatles-inspirert psych pop her. Dette er rene tidsmaskina til 1967, og om vi velger å tilgi dem litt mye staffasje og rare barter, så er dette egentlig ganske så grome saker. De har definitivt gjort heimeleksa si, og studert epoken de lar seg inspirere av til det fulleste. Herlig svevende og lett psykedelisk poplåt, og vi gleder oss definitivt til fullengderen. Et par singler i kofferten fra før av er med å bekrefte forventninger til en knakende LP om noen måneder.

 

Brad Marino – What do you know? (Digital single)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brad Marino, fra The Connection, har planer om å klinke ut sin andre soloplate ila året, og What Do You Know? er første smaksprøve. Lite nytt under solen her, og godt er jo det. Poppa rock&roll fundamentert på litt Chuck Berry licks, og ymse 70s saker i powerpop/punkeleia er oppskrifta her også, og selv om den ikke er like umiddelbar og uimotsåtelig i hooksa som en del tidligere låter har vi asbolutt trua på at det skal bli fiffig med ny plate fra denne godgutten også.