Fræddasbunken 29.1.21

Lucero – When You Found Me (LP)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucero ute med ny plate. Ben Nichols synger fortsatt tøffere og barskere enn toget, men er det litt tomgang hva låter angår? Litt lite nerve og intensitet å spore i denne rocka americana’en som Lucero har vært en fiffig ambassadør for ved flere anledninger? Ikkje milevis unna American Aquarium, men mer rock og mindre twang. Et litt mer cheeky lydilde preger også When You Found Me. Vi kan styre oss for synther her i redaksjonen, og det er jo helst når de holder seg i sitt rette element og lar gitarer, trommer og bass do the talking, When You Found Me funker aller best. De har vært bedre før, men vi hører jo asbolutt at det er kvaliteter denne gangen også.

 

Weezer – OK Human (LP)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjah. Er det nok Weezer no egentlig? Her går Rivers Cuomo fullstendig bongo bølgepapp hva banale strykearrangementer angår til å akkompagnere den tidvis sjarmerende og alltid naive poppen de har gjort til sitt varemerke siden de var knakende gode og sang Buddy Holly og Getchoo. Debuten og Pinkerton står som pinn i kuskjit den dag i dag. Grapes of Wrath kunne vært bra hadde den vært bakt inn i lyden av Weezer anno 1994, men dette fjolleriet de holder på med nå blir bare vås. Playing My Piano er direkte grusom, en tullete og pompøs pianolåt. Gudene må vite hva som foregikk da dette ble unnfanget. Nei, fan heller Weezer. Nok nå. Dette er Tik Tok materiale.

 

Teenage Fanclub – I’m More Inclined (Digital single)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her kommer imidlertid noen andre 90 tallshelter som holder koken. Skotske Teenage Fanclub er ute med en smakebit fra ny skive til våren, og I’m More Inclined vitner om at veteranene fra Glasgow er i ferd med å prikke inn toppformen igjen, for dette var en aldri så liten godbit. Lite nytt under regnskyene over Skottland reint musikalsk, og vi snakker søtladen nostalgisk popmusikk fra øverste hylle. En god melodi, fin vokal og ditto harmonier. Det enkle er nesten uten unntak ALLTID det beste. Vi gleder oss til plata!

 

Jason Ringeberg – Keep That Promise (Digital single)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brumlebassen The Godather of Americana Jason Ringenbrg slepper også ny plate til våren. Keep That Promise er første varsko om hva vi var i vente, og det er en Jason på rockern som bjudar på her. En streit og enkel countryrocker i beste Jason-stil som putter “the harm back in harmonica”. Wow-faktoren uteblir, men at det kan bli kozli med ny plate fra Jason også er vi ganske trygge på. Han er jo så eksepsjonelt trevlig at han scorer noen Mozart-kuler bare på være den godgutten han er.