Los Capitanes – ​¡Golpe de Remo​!

Los Capitanes – ​¡Golpe de Remo​!

(Folc Records, 2021)

Vi holder oss til band som starter med Los snarere enn The, og basert på coveret og utallige timer med Språkteigen tør vi påstå at Capitanes må bety kapteinene, så sånn sett gir jo los mer mening enn The.

Nok språklige digresjoner – over til plata, som heldgivis ikke består av verken sjømannsviser eller danseband ala danskebåten, men snarere hissig og småpotent fuzz&roll fra Madrid’s bakgater. Kapteinene gir ikke ved roret, trøkker klampen i bånn på skuta fra første spark og byr på 11 raffe rakkere marinert i øspøsende fuzzgitarer, med svette groovy hooks og, etter hvert som plata har fått seg noen runder, noe tilnærma allsangvennlige låter, enten det synges på morsmålet eller provinsiell engelsk. I Have A Gun seiler opp som et høydepunkt, og det samme gjør den noe mer tilbakelente Riot On A Boat. Litt rhythm & beat er å spore i Disappeared, og vi skulle gjerne hørt et par låter til smidd over slik en lest. 

Det finnes noen hvileskjær langs ferden også, uten at man nødvendigvis sovner av den grunn, men mot slutten reises kjærringa så til de grader med en versjon av Misanthropes’ sin klassiker Why Do You Treat Me So Bad? Litt roligere i kantene, men med en groove som får fart på dansefoten. 

På samme måte som grekerne har en temmelig unik og karakteristisk garage-scene, gror det jammen mye fint i Spania også, med band som The Moonstones, The Smoggers, Doctor Explosion og affiliasjonen Las Munjitas Del Fuzz som prima utøvere. .De får nå følge av Los Capitanes som ikke gjør seg bort i dette selskapet. 

Los Capitanes seiler inn til en stødig:

 

Hank an her:

https://www.soundflat.de/shop/shop.cfm?artnr=28163&start=60&ba=ALL&CFID=50a96db3-e240-433b-a922-deffdcb36cfb&CFTOKEN=0