Singelbunken 19.2.21

I dag byr vi på et realt kinderegg. Svensk, japansk og gresk garagerock som seg hør. Og for å gjøre det hele til reine metakinderegget, så er første 7″ på snurra våre svenske favoritter i Maharajas som gir ut moody garage på våre bergenske favoritter i Back to Beat Records. Snakke seg om glafredag!

The Maharajas – Moody Garage Series (Back To Beat, 7″)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har blitt unnfanget dårligere idèer i Bergen (Rikard Norling ble ansatt som Branntrener lizm), enn den folka i Back To Beat fikk for seg da de ville starte Moody Garage Series – hvor dagens helter tolker gårsdagens helter og drar i gang et knippe fiffige kremlåter som sorterer under paraplyen “moody garage”, eller garasjerockens ekvivalent til hår(d)-rockens “power ballads”. Haha! INGEN sammenligninger forøvrig, men vi snakker altså låtvalg og lyrikk hvor mollakkorder, og et tempo som ikkje risikerer fartsbot, går på bekostning av snotty vokal, hissig fuzz og ilsint farfisa.

Lilja, Lindberg & co i Maharajas disker opp med tre amerikanere og en niederbeat i denne første utgivelsen fra Back to Beat vi bare kan drømme skal bli en endeløs serie. Den andre, signert The Tenderfeet omtalt lengre nede på siden, er neste ut i Moody Garage Series.

The Weads, Children Of The Mushroom, Dat En Wat og The New Dawn står for originalene her, og du oppnår nøyaktig 0språkpoeng om du identifiserer hollenderne i det firkløveret. Svenskene våre, derimot sorer ganske så mange poeng på gjennomføring her, for dette er dønn suverent gjort, og spesielt åpningslåta Don’t Call My Name oser av kvalitet. En låt undertegnede har hatt på repeat i ukesvis nå, og som ikke slipper taket i de små grå. En helt spinnvill god låt hvor Mathias leverer en briljant vokal. I Can Live Without You signert hollenderne er også en aldri så liten genistrek, og de to andre låtene smyger seg under huden etter noen runde de også, og det er rett og slett ikke mer å si enn at dette nydelige smykket av en 7″ i hus først som sist. Kjøp an her!

 

 Fadeaways – Bad Dreams b/w Don’t Tread On Me (Outro, 7″)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Japanse Fadeaways er som japanaisere flest ganske så produktive og på randen av hyper hva frekvens og energinivå på utgivelser angår. Deres siste langspiller var en coverplate og en ode til 60 garage nuggets, og når de nå debuterer på fine Outro records, gjør de det med en knallert som selv den argeste 60s connoisseur kunne tatt for å være “den der med de der” på Pebbles, Back From The Grave eller en annen av de utallige herlige 60s samlerne som finnes der ute. Dette låter ballefett, autentisk og akkurat så herlig snotty som det skal. Bad Dreams gir oss et hissig og snerrete vers, smidd litt over samme lest som en klassiker som Ain’t No Friend Of Mine med The Sparkles, avløses av et mer melodisk og poppa refreng. et funker som ville rakkern! En real 60s punker i ånda, og en låt som føyer seg pent inn i rekka av kvalitetsutgivelser fra Outro, enten det være seg The Night Times eller The Premonitions. På B-sida bjuder de også på en potent versjon av Kit & The Outlaws sin klassiker Don’t Tread On Me. 500 eksemplarer å oppdrive, bare å få i hus. Kjøp an her!

Tenderfeet – The Girl I Never Had (Lost In Tyme, 7″)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så var det grekerne da. Om nordmenn er født med ski på beina, så tror jeg grekerne møter verden med fuzz i ene hånda og farfisa i den andre. De har det i blodet, og Tenderfeet er enda et nydelig tilskudd på den greske æresrekka av fenomenale skrangleorkester. Alex Klimentopoulos fra Frantic V leder an, og det er dette er fuzz og farfisa i søt harmoni. The Girl I Never Had er en ren indrefilet av en låt, marinert i alle garasjerockens edleste knuteregler, og låta sitter som vet velkjente kneet i pungen.  Grekerne byr på fire låter totalt, og Descent M er av det mer psykedeliske moody slaget, ikke milevis unna det landsmennene i Yesterdayæ’s thoughts bedriver, og med et taktskite som kommer som julekvelden på kjerringa. Vi såg ikke den komme! B-sida byr på ytterligere to krumtapper, som kanskje ikke er like sylskarpe som salvene som fyres av på A-sida, men dette er allikevel bona fide gresk skrammel, og bare å hanke først som sist. Kjøp an her!