Gerry Bright & The Stokers – Stand Up! This is…

Gerry Bright & The Stokers –  Stand Up! This is…

(Soundflat, 2022)

 

Fra Rennes i Frankrike kommer Gerry Bright & The Stokers eh…rennende, og byr opp til dans. Og vi er jammen ikke vanskelig å be.

Stand Up! This is… er bandets første langspiller og oppfølger til et minialbum tilbake i 2016. Vi får servert en tidvis utsøkt blanding av raff rock&roll, garage, mod og et aldri så lite anstrøk av blåøyd soul. Hammondorgelet er på mange bærebjelken og fundamentet for det hele, supplert med snerten og veldreid fuzz, og et komp tight som fy. Skal denne plata gli ned må du simpelthen ha sansen for raff tangenthamring, for her spares det lite på denslags. Mye av orgelbruken sender tankene langt i  retning svette dansegolv på 60 tallet, og selv antidansere som Skranglefantene kjenner behovet for å rasle litt med beina opptil flere ganger underveis her.

Skivas fire første kutt er et regelrett fyrverkeri. Dette rocker og groover noe aldeles spinnvilt, og melodiene er rene inner-ellevere på albumets åpningskvartett. Hør eksempelvis det latterlig fengende refrenget på The Devil’s Up, og du skjønner tegninga. Den noe provinsielle uttalen gjør det hele bare enda artigere og mer sjarmerende.

Om åpninga av skiva best beskrives som et vidunderlig fyrverkeri, så er vi nok noe nærmere stjerneskudd og kinaputter på B-sida. Det er for all del ikkje noe dårlige greier, misforstå oss rett, men vi savner killer-feel’n vi får innledningsvis, selv om Soul Jammin’ svinger riktig så fint da.

Gerry Bright & the stokers virker å være on a mission nærmest, og vi tror at målsettingen til stokerne er at samtlige som hører denne plata skal få lyst til å gjøre akkurat det samme som folka på albumomslaget bedriver, nemlig å riste litt på stjert’n og ha det riktig så rasende festlig for en stakket stund. Litt ujevnt totalt sett, men det beste er så potent at vox’n må klaske til med en stødig

Hank an her:

https://www.soundflat.de/garage-mod-surf/garage-mod-surf-lp/gerry-bright-und-the-stokers-stand-up-this-is-black-lp