Groovy Movies – Psychedelic Barbershop

Groovy Movies – Psychedelic Barbershop

(2022/2019)

 

Da Psychedelic Barbershop ble sluppet digitalt helt tilbake i 2019 gikk den litt i glemmeboka, siden vi skranglefanter er hakket mer glad i fysisk format enn filer og download codes. Spol 3 år fram i tid, og voila! et aldeles nydelig stykke grammofonplate har manifestert seg på bandets bandcamp-side.

Bak Groovy Movies finner vi først og fremst Nick Carlisi, men med med seg har han bl.a. en herremann ved navn Matt Rendon. Lesere(n) av denne bloggen drar muligens kjensel på akkurat det navnet, og vet at vi har med ingen ringere enn primus motor i The Resonars å gjøre. Og for en duo disse er!

Carlisi står bak samtlige låter på skiva, og tittelen røper langt på vei hva vi har med å gjøre. 12 perler om barberhøvler, ulike after shaves og….neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeida, men snarere briljant popmusikk med et lett psykedelisk anslag, aldri så lite inspirert av 60 tallets lyder. Ikke minst de vi gjerne forbinder med UK. Å si at Carlisi er inspiert av The Beatles, og kanskje spesielt George Harrison, er på randen av en underdrivelse, og at Rendon også er svak for the fab four er ingen overdrivelse det heller, og du skal ikke ha hørt mange tonene av Psychedelic Barbershop før du skjønner hva vi snakker om. Navn som The Hollies, The Byrds, The Zombies og sogar Beach Boys blir heller ikke helt feil når vi er inne på referanser og inspirasjonskilder for Carlisi’s låtunivers. Og Ray Davies da. Naturligvis er det fortsatt elementer av Kinks å spore her.

Men selv om de to åpenbart har hatt sine utallige runder med Beatles-platene fra 1966 og utover, har de så definitivt sin egen signatur og identitet både hva melodier, harmonier og arrangementer angår. Låtene gir ikke nødvendigvis med dørene, og akkurat dette er kanskje skivas aller største styrke; holdbarheten til disse låtene. Hør bare en låt som No Meaning som avslører nye fiffige detaljer for hver runde du gir den. Det er i det hele tatt mye finfine jangly gitarer å høre på skiva, og sånt kan vi så absolutt like!

Noen låter er hakket enklere i sitt DNA, og derav også noe mer umiddelbare, som for eksempel Still Friends, hvor vi føler vi nesten hører et lite hint av Herman’s Hermits også. Trafic Jam er noen hakk mindre raffinert enn resten av denne reisen gjennom barbersalongen, hvor høydepunktene ellers står i kø. Blant favorittene våre er Leslie, samt Till My Dying Day, hvor Carlisi lefler litt med twangy toner, og det med stort hell.

Alt i alt er dette rett og slett en herlig og snurrig pop-plate med noen aldeles glimrende melodier som den røde tråden, og en skive vi allerede har bestemt oss for at vi tillater oss å ha med på årslistene når status skal gjøres opp, selv om altså den såg internettets lys allerede i 2019. Det er bare å få i hus!

 

Hank an her:

https://groovymovies.bandcamp.com/album/psychedelic-barbershop