The Violet Mindfield – California Burning

The Violet Mindfield – California Burning

(Outro, 2022)

LA-baserte The Violet Mindfield har holdt god kok noen år, selv om det ikke akkurat florerer med fysiske utgivelser til nå. Deres første langspiller på strøkne Outro er i så må måte et etterlengtet eksemplar av sorten.

California Burning er enkelt og greit ei latterlig god plate et sted der 60s garasjerocken møter psykedelia, og det hele utføres på forbilledlig autentisk vis. Vi tenker raskt i baner ala The Creation Factory, litt Black Lips, samt ting forbundet med den finfine Innovative Leisure labelen.

Låtene er kruttsterke for det meste, ikke minst på A-sida, som byr på kremmerhus på rekke og rad. Fra spretne All of the time er først ut på denne velsmakende og bugnende buffeten av ei skive, via den like lekne og groovy No Reason Why, så innom den noe roligere Stranger In The Mirror, før den første av i alt to utenomjordisk gode låter tar over stafettpinnen. Tittelkuttet er bona fide garagepsych fra den aller øverste hylla. En fullstendig hypnotiserende melodi, med et vannttig driv og intensitet – en regelrett magisk låt og en perle av de virkelig sjeldne. By The Sunrise er ikke mye dårligere, dog både tempo og intensitet dras ned noen hakk her, og vi beveger oss nærmere et terreng som minner mer om kaktuser langs stranda; en salig blanding av spagettiwestern og surf. Enda en på randen av absurd god låt!

B-sida er muligens noen ørsmå knepp svakere, men det er neimen ikke mye. Nothing At All er snotty og raff 60s punk mye i samme leia som label-kameratene The Night Times serverte før de gikk åt skogen takket være ymse grums fra et enkeltmedlem. Never Learn har også en melodi som pirrer og behager, og er blant B-sidas skarpeste kutt.

Produksjonen er også verdt å vie litt oppmerksomhet. Vi har vist denne skiva til en del folk som har sagt “dette er jo jækla bra, så skjønner ikkje korfor de ødelegger det med en sånn produksjon”. Vel akkurat der er meningene delte. Ikkje i at dette er bra skjit altså, derom strides ei de lærde, men hvorvidt produksjonen er briljant eller grusom. Vi skranglefanter elsker jo analog og grumsete lofi mer enn noe annet, så det er liten tvil om at vi hører til fraksjonen som har rett i at dette er knakende bra produsert.

En knallplate fra ende til annen, ingen tvil om at denne skal høyt på lista i desember. Dessverre er den ikke tilgjengelig for sånn moderne strømming og sånt ennå, men den er å få kjøpt fysisk da.

Fuzz on!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hank an her:

https://www.soundflat.de/garage-mod-surf/garage-mod-surf-lp/violet-mindfield-california-burning-lp