The Mike Bell Cartel – The Cartel & I

The Mike Bell Cartel – The Cartel & I

(Beluga, 2022)

DFrom dom finnska skogarna kommer det mycket trävligt! Nå er riktignok The Mike Bell Cartel fra Helsinki, og vi er egentlig litt usikre på mengden skog akkurat der, men at finnene kan mer enn vodka og å sitte lenge i saunaer er herved hevet over enhver tvil.

Singelen Wait som kom for en tid tilbake ledet oss til å tro at vi hadde med et nokså reindyrka powerpop-orkester som visste å både jingle og jangle som seg hør og bør, men når debutskiva nå er et faktum er det åpenbart at finnene har flere strenger å spille på. Åpninga (I can’t live up tp your) hallucinations er en slags salig smørje av psych, mod og soul ispedd et helsikkes rafft refreng som går raskere rett i fletta enn fjorten shots med koskenkorva. Å kalle det fengende vil være en grov underdrivelse.

Finnene har et låtmateriale som er ørlite ujevnt, og de er aller stiligst når de tråler 60s garage-feltet og gjør sine homages der. Black Cat som er siste låt ut har nok lånt mer enn en akkord og tanke til The Elite og My Confusion. The Storm Is Coming er også en veldreid rocker, dynket i rause porsjoner fuzz og farfisa. Summer’s gone er et annet høydepunkt, der de jangly, smått moody, folkrock-elementene som skranglefantene elsker like høyt som ferdigskjært brød, virkelig kommer til sin rett. Vi kunne lett byttet et og annet kutt på plata med flere knallerter av dette kaliberet.

Det vil ikke være noen grov skivebom å hevde at finnene opererer i mye det samme landskapet som eks Dolly Rocker Movement, og kanskje også salige The Thanes tidvis befant seg, med 60s referansene som den røde tråda plata igjennom. Kanskje er det ikke helt feil å dra paralleller til Royal beat conspiracy heller, selv om svenskene kanskje var enda mer “all over the place”. Dusinet fullt tikker plata inn på en drøy halvtime, og det er egentlig ganske så perfekt det. Vox-ometeret lander på en ganske så solid

Hank an her:

https://www.soundflat.de/garage-mod-surf/garage-mod-surf-lp/mike-bell-cartel-the-cartel-und-i-lp

eller her:

Mike Bell Cartel – The Cartel & I (Preorder)