The Evil Fuzzheads – Evil Savage Voodoo

The Evil Fuzzheads - Evil Savage Voodoo album cover

The Evil Fuzzheads – Evil Savage Voodoo

(Soundflat, 2022)

Så veldig onde høres de ikkje ut, men at de er noen fuzzhoder skal vi ikkje nekte for. Et par år etter den finfine debuten The Fuzz​-​O​-​Phonic Sound Of​ kommer oppfølgeren Evil Savage Voodoo, og oppskriften er den samme som sist; fengende poplåter  i en ganske så snill og lyttevennlig garageinnpakning.

Fra en garasje i Brussel hamrer far og datter Eric og Iris St. John løs på gitarer og bass, mens Nico Leonard trakterer både trommer og orgel, dog kanskje ikke samtidig – og ut meisles den ene iørefallende godlåta etter den andre. De er åpenbart inspirert av den noget mer psykedeliske garagen slik den oppsto en gang på 60 tallet, men har i tillegg et mæget godt øre for besnærende melodilinjer.

Produksjonen er crisp og clean, tidvis kanskje for pen og pyntelig vil nok enkelte 60garage-connoisseurs hevde, men det er et kledelig og tiltalende lydbilde som dominerer Evil Savage Voodoo. Høydepunktene er den intense Each Night (sjøl om orgelet ødelegger litt her), den moody og creepy Together We Are Love, Something About You samt Can The Martians Read Our Mind; en kvartett å foretrekke foran Holm, Lind, Fuentes og Nilsen syv dager i uken. Lekre gitarer med solide doser twang og surf preger flere av låtene, og er i og for seg med å gi The Evil Fuzzheads et aldri så lite særpreg som skiller dem fra mange som opererer i samme bås.

Ikke alle låter er like spretne og spenstige, og et knippe av dem sorterer nok under dusinvare-segmentet, men på sitt beste er trioen fra Brussel knakende gode.

Hank an her:

https://www.soundflat.de/garage-mod-surf/garage-mod-surf-lp/evil-fuzzhead-evil-savage-voodoo-transparent-lp