The Beatpack – All Good Things (Turn To Dust)

The Beatpack – All Good Things (Turn To Dust)

(Spinout Nuggets, 2022)

Britiske The Beatpack rir ikkje samme dag de saler hesten. Til tross for å ha holdt det gående som plateartister siden 1989, er All Good Things (Turn To Dust) første langspiller siden 1991! Det har dog kommet et knippe fine singler histen og pisten opp gjennom årene, men langspillere har det vært færre av. Med drøye 30 år mellom hver plate bør man forvente at lista legges høyt, og det er nettopp det Hugh Dellar & co har gjort her.

All Good Things (Turn To Dust) har blitt en gnistrende plate, marinert i alskens godlyd og referanser til 60 tallets garage, freakbeat, r&b og psykedelia. Usedvanlig originale og kreative låter, levert med en energi og spilleglede mer smittsom enn årets influensa er beholdningen for platas 12 kruttsterke knallerter, som tikker en på en drøy halvtime; akkurat slik vi skranglefanter vet å sette pris på.

Fra Black Sea Tobacco Pose sparker i gang rabalderet er All Good Things (Turn To Dust) en eneste stor fest for lytteren, og låtene er så raffinerte og eklektiske anlagt, hør bare på en låt som Endless Halls Of Her Reflection, at her må det flere runder til før man virkelig hører briljansen i det hele. Et sikkert kvalitetstegn i seg sjøl.

Plata sprudler av overskudd, snurrige innfall, og i Five O’Clock Sunday Morning lefses det sogar med jazz, og det funker som ei kule, dog så skummelt jazz kan være. Ganske så trippy saker, i mangel av bedre norske ord. Disse ordene skrives samme dag det ble kjent av Jeff Beck har lagt på røret, og et av platas høydepunkt Thru’ The Iron Gate sender jo gjerne en tanke i retning The Yardbirds. Et kremmerhus av ei låt!

I det hele tatt, All Good Things (Turn To Dust) er simpelthen en latterlig god plate, og har du sansen for fuzz og fanteri som tenker litt utenfor boksen, vil du garantert finne mye å glede deg over her. En høydare fra 2022!

Hank an her:

https://www.soundflat.de/garage-mod-surf/garage-mod-surf-lp/beatpack-all-good-things-turn-to-dust-lp

https://spinoutnuggets.bandcamp.com/album/all-good-things-turn-to-dust