Charlie Sutton – The Phantom Drifter

Charlie Sutton – The Phantom Drifter

(Chuckwagon, 2023)

Her kommer Charlie. Som en frisk pust over prærieslettene. Ridende på hest&kjerre, med en vogn full av godbiter, i form av finurlige og snurrige låter i et et eklektisk landskap perfekt for gyllne solnedganger rundt leirbålet, hvor verken kaktusen eller coyotene er langt unna.

Utgangspunktet er nok i et americana-landskap, men her finnes innslag med vibrasjoner fra bluegrass, jazz og mye snurrig man lett blir fristet å putte i sekkeposten old timey musikk, selv om å dra en parallell til eksempelvis Pokey LaFarge, kanskje blir litt søkt. Sutton håndterer nemlig det ganske så konvensjonelle innen countrymusikkens irrganger ganske så habilt også, eksempelvis Keep It On A Leash, hvor det er mer naturlig å sende de små grå i retning John Prine muligens. Det sjamernede med plata er at  Sutton er litt “all over the place”, og i den litt tøysete Midslide Chicken er det noe Loudon Wainwright III-ish over det hele, mens Shoe Shine Boy From Illinois, hvor banjoen får sine 15 minutes of fame, nesten kan minne om gladpopversjonen av noe David Eugene Edwards og hans 16 Horsepower kunne funnet på å koke ihop. Uten at det på noe som helst vis lukter svovel av den grunn.

The Phantom Drifter er først og fremst en jevn og god plate, det er fjellstøtt håndverk, men allikevel er det et par diamanter som skiller seg ut, og da først og fremst tittelkuttet og The Outlaw Po8, to aldeles utsøkte låter. Men både åpningslåta Heroine Of The Plains  og siste kutt ut Pot of Stew, meldodiske nikk til Standin’ med Townes himself her, er også knakende gode, og er med på å gi The Phantom Drifter en utsøkt innpakning.

Hank an her:

https://charliesutton1.bandcamp.com/album/phantom-drifter