“Fræddas”bunken 29.01.23

The Violet Mindfield – Evil Eye (Rogue Records, 7″)

 

 

 

 

 

 

 

 

Fransk label så for anledningen Les Violet Mindfield. Musikken, derimot, er fortsatt erkeamerikansk garagepsych, og igjen får vi servert låter fra øverste hylle fra dette absolutt suverene orkesteret. Fire låter klarer de å skvise inn på en sjuer, og det er godlyd marinert i fuzz og skrammel fra første note. Just Another Guy finner ikke opp noe nytt krutt i garage-universet, men er en klassisk tregreps killer, med et og annet fifferi klemmet inn underveis. En perle av en låt. Those things you do låner en og annen idè fra riffinga til The Who i I can’t explain, men det må da være lov? Evil Eye vandrer avgårde i et noe mer psykdelisk landskap, og en besnærende melodi får hyggelig følge av både skranglete gitarer og farfisa. Til slutt lefler vi litt med beat i What Do I Gotta Do, og The Violet Mindfield klarer det kunstsykket å vise et rimelig bredt register på bare fire låter. En helt tullete god singel.


Green Seagull – Lightning Girl (Rogue, 7″)

 

 

 

 

 

 

 

 

Oisann! Her var resultatet fra soppsankinga i skogen meget potent. Green Seagull skrur psych-o-meteret rimmelig hardt til, noe annet burde egentlig overraske med tanke på et slikt bandnavn. 60s referansene er der så absolutt, uten at det låter så veldig retro av den grunn. Fuzzen er på plass, det samme er et psycha orgel, og etter noen runder med denne, hører man saktens en liten perle av en melodi. B-sida They’re Coming For You Barbara, er noe mer nykter i kantene, og her sendes våre tanker mer i retning The Kinks, og det er jo absolutt ikke det verste stedet tankene kan bli sendt. To svært habile låter, og vi har absolutt lyst å høre mer fra denne gjengen.

The Kryng – Keep Her In Mind (Rogue, 7″)

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlandske The Kryng, eller Les Kryng nå da, har levert varene så det holder før, både i album og singelformatet, og her serveres ytterligere to approberte Kryngere. Keep Her In Mind er en potent garagestomper, uten at vi blir helt sandblåste. B-sida Twenty Two er strået hvassere, samtidig som den er noget mer poppa og jangly.  Kanskje ikkje det aller skarpeste bandet har levert, men vel verdt å låne ørene sine til.