The Men – New York City

The Men – New York City

(Fuzz Club Records, 2023)

Som et Stones pumpet full i både testosteron, adrenalin og viagra for den del forlater The Men startblokkene i hundreogørtogfjørti og serverer potent rennesteinsrock som treffer rockenervens solar plexus med rå urkraft. Hard livin’ setter både skap og lytter på plass, og vi skjønner at her menes det alvor, og den sømløse overgangen til Peace Of Mind er barskere enn karsk. En regelrett fyrverkeri av en åpning på ei plate!

Ikke lenger etter kommer den aldeles briljante God Bless The USA, en protopunk-knallert mer fengende enn hva godt er, og en låt som inneholder alle komponenter påkrevd for en fremtidig partyschläger; her går hooks, melodi, og gitarer raskere i fletta enn alkohol i blodet, selv med tampongmetoden. En låt ikke milevis unna verken Dead Boys eller Gino&The Goons, og kanskje er det nettopp i skjæringspunktet der The Men har lagt seg.

New York City fungerer dårligst på de seigere og treigere låtene, som i Eye og Round The Corner.  Disse ltåene kunne med fordel blitt erstattet med et knippe låter av samme kaliber og smidd over samme lest som magiske Anyway I Find You, hvor New York gjengen beviser at de ikke har glemt hvordan de skriver aldeles glimrende melodier, type Half Angel Half Light fra den noen år gamle New Moon. Her roes tempo og intensitet ned, til fordel for melodi og styggvakker melankoli.

Rocken er ikke død, den er ikke syk engang, det handler bare om å vite hvor man skal leite. The Men har levert en solid søknad om en av årets feteste rockeplater, og det skal bli vanskelig for juryen å neglisjere denne i desember.