The Alloy Six – Monday Mirror

The Alloy Six- Monday Mirror

(CopaseDisques, 2018)

To år har gått siden The Alloy Six nærmest sendte sjokkbølger gjennom denne anmelderen med sin utsøkte debutplate Turn the lights out, som ble liggende i heavy rotation bunken til langt inn i 2017. Nå er de tilbake med “den vanskelige andreplata”.

For fallhøyden var så absolutt stor, debuten var så fjong i kantene at den vanskelig kan toppes, men etter å ha hatt Monday Mirror som daglig følgesvenn de siste ukene spørs om det nettopp er det svenskene har gjort. Monday Mirror står i alle fall ikke nevneverdig tilbake for debutplata.

Oppskriften er den samme som sist, og den primære inspirasjonen er fortsatt 60s psych, uten at Mojo Mathias og kompani bikker over i noe felinsoppbonanza – til det er melodiene simptelthen for kirurgisk presist utført. De utvider dog repertoaret en del fra debuten, blant annet med å småflørte med et mer twangy landskap, og det tok denne anmelderen noen runder for å avgjøre om det var fele eller munnspill som gjør seg gjeldende først i Weigh down my soul.

Monday Mirror har blitt ei riktig så jevn plate, kjemisk fri for dårlige låter, og med to ubestridte høydepunkter i den nærmest ubeskrivelig nydelige (og en årets låt kandidat) Already Convinced, samt Oak Bay, hvor svenskene skrur opp tempo, intensitet og lysergsyredietylamid-o-meteret aldri så lite, dog uten at fokus på noe som helst tidspunkt fordufter. Her er det raffe riff og delikate harmonier som gjelder, ikke “se hvor lang og monoton solo jeg kan klare å spille”.   

Produksjonen er ganske så lekkert utført den også, både vokal, og ikke minst gitarer, har fått et luftig, dynamisk og kledelig lydbilde – hør bare på Leave My Side, og det slår denne anmelder titt og ofte hvor behagelig det hele låter.

Tittelkuttet får avslutte det hele, og her er tenderer svenskene over i et noe mer bluesa og mørkere landskap, og med sine drøye fem og et halvt minutt makter den å etterlate lytteren med følelsen av å bare ville ha mer, mer – enda mer! Og vi gleder oss allerede til tredje kapittel. 

Skiva hankes her:

https://www.soundflat.de/shop/shop.cfm?artnr=25268&start=0&ba=all&CFID=a3c475c9-40dc-4de2-a05f-d7f069310750&CFTOKEN=0

CEVBOF kan ikke annet enn å donere en streit 7.0/9.0