The Hiveminds – No Fun No More b/w Run Away (From Myself)

The Hiveminds – No Fun No More b/w Run Away (From Myself)

(Back to Beat, 2018)

Som fugl føniks av asken fra fine The Wednesday Knights har de tre gjenværende medlemmene, Jon Skjold, Trond Strømsnes Olsen og Helge Tveit vært om seg og stablet The Hiveminds på beina. Med seg har de fått Ståle Krantz Bruland på vokal,, samt Adem Kollen på gitar, som forøvrig også er sysselsatt i samme tjeneste i Romskip, et annet singel-aktuelt band på samme selskap.

Mens The Wednesday Knights relativt lett kunne klassifieres under garagerock-paraplyen, er The Hiveminds noe mer krevende å putte i en sjanger.  Rock, så absolutt, og fortsatt er det nok innafor å kalle det garage, men her anes også inspirasjoner fra 90talls indierock og 70talls punk/rock&roll i henholdsvis No Fun No More og Run Away (From Myself). A-sida er en uptempo rocker, med en på grensen til usannsynlig god melodi, og hvor vokalist Bruland leverer med en sånn nerve, desperasjon og ærlighet at det blir fristende å ta i bruk hedersbetegnelsen rennesteinsrock. B-sida er noe hissigere på grøten, men med et kontant og ballesparkende riff som sitter som det gode gamle kneet i pungen. Snotty, og punka, og en låt som setter skapet akkurat der det skal stå.

Dette med sjangere er imidlertid ikke så viktig når alt kommer til alt, det som faktisk betyr noe, er at denne 7″ rett og slett er skrekkelig god – intet mindre, og den har snurret daglig siden Skranglefantene mottok en digital promo for en stund tilbake. Om dette er standarden for en mulig langspiller kan vi allerede begynne å glede oss noe voldsomt!

Vi anbefaler singel’n på det aller sterkeste og gleder oss veldig til releasekonsert  på Staatsraaden 23.11. Der blir det mulig å få kjøpt både denne og andre Back to Beat utgivelser. Det tenker Skranglefantene å gjøre, og det bør de jammen ikke bli alene om. Og for de som befinner seg på feil side av fjella, så spiller de på Revolver i Oslo allerede neste helg. Kjenn eders besøkelsestid!