Beach Patrol – Making Waves

Beach Patrol – Making Waves

(Egenutgitt, 2020)

Noe av det aller mest sjarmerende med Making Waves, sånn ca femte langspiller fra Beach Patrol, er at det neimen ikke er godt å si om studio-bloopen i So Damn Good er med overlegg eller ei. Og, ikke minst, oppdaget noen dette før plata ble sluppet – og brydde noen seg? Sånn en innstilling omfavnes med vidåpne armer hos oss skranglefanter; live i studio, stort sett ett take, tilnærmet ingen overdubs. Sånt er sranglefant-approbert på flekken! Nesten like sjarmerende, er mange av tekst-strofene som dukker opp underveis, som 

I’m so damn good at lovely you, I don’t have to try 

Og er det noe denne plata virkelig gjør, så er det å skrangle sjarmerende og slentrende i vei – på et aldeles forbilledlig vis, helt fra det dønn strøkne, og steintøffe, tittelkuttet sparker i gang de 10 låtene som utgjørt Making Waves.

Sjangermessig er Beach Patrol i det lett schizofrene hjørnet; her hører vi powerpop, garage, en dært rhytm&blues, litt new wave ala tidlig Costello, hør bare på Spell U Cast , og en hel del herlig rennesteinsrock som innimellom får det til å nappe i dead moon nerva. Og særlig høyere kommer vi jo ikke i mylderet av hedersbetegnelser man kan kaste rundt seg med. Kruttsterke Struggle, samt den minst like potente Sidekick, har begge noe Fred Cole’sk over seg hva nerven angår, begge låtene signert primus motor Dominic Marcantonio, som virkelig treffer bulls eye her.

Plata fremstår, etter noen runder, som den reneste tour de force når det gjelder raffe og helstøpte låter, og det er ikke snakk om at det dabber mot slutten; et herlig trekløver avslutter skiva, og her hiver de seg over countryrocken også, i Mason Dixon Line. Nydelige Long way 2 go, Beach Patrol oppdaga plutselig at de hadde akustiske gitarer i studioet også, setter et veldreid og snaisent punktum for ei skive som nok blir å finne et godt stykke oppe på den lista i Desember. 

Foreløpig har vi kun sett den til salgs i leirdueformat her:

https://store.cdbaby.com/cd/beachpatrol7

(Men vi håper og tror jo at den dukker opp i propert format før eller siden).

Vox-O-Meteret klemmer til med: