The Fabulous Heydays – Ladies & Gentlemen…

The Fabulous Heydays –  Ladies & Gentlemen… 

(Soundflat, 2021)

Svett, sjelfull og dampende rock&roll, hvor hoftevrikkende riff sitter lovlig løst, er hva denne kvintetten med medlemmer fra alle verdens hjørner (Nederland, Austalia, Hellas) byr på når de klemmer ut sin første langspiller på vår alles kjære Soundflat Records.

Ladies & Gentlemen… er akkurat hva en veldreid rockeplate skal være; 10 låter servert  på en halvtime, hvor hooksa avløser hverandre mer stilfullt og stødig enn et vaktskifte hos garden. Gjengen vet å holde en groove, og riffgeneratoren har for det meste slått usedvanlig heldig ut for The Fabulous Heydays. Ikke minst i Stale Coffee, en mørk rocker om store verdensproblemer som vått undertøy og favorittsokker som sporløst forsvinner under vask, samt Cut form a Different Cloth, hvor tankene lett sendes i retning noe The Hives kunne funnet på å lire av seg. Potente saker!

Bow Down To The King handler muligens om Elvis for alt vi vet, men låta skylder nok et høflig nikk eller to til Rolling Stones, og det er disse uimotståelige rockerne supplert med både piano og blåsere histen og pisten som virkelig gjør at denne skiva jevnt over glir ganske så motstandsløst ned. Shot Down skrur opp tempo og intensitet et par knepp og vel så det, men den melodiske teften går ikke på bekostning av tut&kjør – sånt kan vi like! Hard Times viser bandet fra sitt mest sjelfulle, og kanskje er det ikkje helt ueffent å dra en parallell til heidersmenna i The Fleshtones, som har vært premissleverandører for heftig garasjerock med minst ene kneprotesen i soulen i en mannsalder nå.

Produksjonen er neat&clean som vi sier på nynorsk, noe som gjør at skiva åpenbart skal kunne appellere til de med noe sartere øreganger enn oss skranglefanter også. I det hele tatt har skiva fått et ganske kledelig og fett sound, et godt stykke unna The Mummies og Supercharger.

Ingen svake spor å spore på Ladies & Gentlemen…men så finnes det ikke akkurat opp noen hjul underveis heller. Dette er en bunnsolid plate som fortjener å stå i ethvert møblert hjem.

Hank an her:

https://www.soundflat.de/garage-mod-surf/garage-mod-surf-lp/fabulous-heydays-ladies-und-gentlemen-lp