The Liquorice Experiment – How Many Lies

The Liquorice Experiment – How Many Lies

(Snap!!, 2023)

Fra Valencia i Spanien kommer The Liquorice Experiement med sin første langspiller, levert med en såpass provinsiell engelsk at undertegnede trodde de sang på morsmålet innledningsvis. Det gjør de sogar ei, og musikken er da også ganske så erkebritisk, tuftet på sektsitallets beat, garage og r&b, og her er det tydelig at både The Kinks, Yardbirds og The Pretty Things trolig har vært innom platetallerkenen når denne potente kvintetten har søkt inspirasjon.

Dette låter ganske så energisk, vitalt og livsbejaende, uten at de på noe som helst tidspunkt tråler upløyd mark eller står i fare for å sprenge orignalitets-o-meteret. Men hva gjør vel det? 12 låter på en drøy halvtime er beholdningen, med en og annen gulrot, som de aldeles briljante Novice Pretender og I Woldn’t Be Mad hvor rytmeseksjonen er såpass sløy og sleazy i kantene at det nesten burde vært påkrevd med 18-års grense.

How Many Lies skrangler avgårde, og hvilepunkter finnes ikke, kanskje med unntak av den instrumentale Outro, som naturligvis kommer midtveis, og ikke til slutt! En relativt ordinær og noe anonym r&b stomper, som sammen med Hermitage Road utgjør skivas to låter hvor vokalisten får en pust i bakken.

Intet krutt finnes opp i løpet av denne debutskiva, men det er allikevel mer enn futt nok her til å tilfredsstille oss som liker sjangeren.